Suikervrij Shoppen

Suikervrij Shoppen

 

Wanneer je besloten hebt om geraffineerde suiker te verbannen uit je leven, zal het even zoeken zijn naar de producten die gezond voor je zijn en waaraan geen bewerkte bestanddelen zijn toegevoegd. Laat je niet misleiden door voedingsmiddelen waarop staat: Geen suiker! Kijk vooral op het etiket om te zien dat er dikwijls een andere zoetstof toegevoegd is om die lekkere smaak te waarborgen.

 

Alle zoetstoffen slecht?

 

Zijn alles suikervervangers dan slecht? Heel lang bestond het idee dat je door het vervangen van je twee suikerklontjes in de koffie door een zoetje, dat je dan heel gezond bezig was. Na vele onderzoeken blijken er aan suikervervangers ook nadelen te kleven. Het zijn toch ook weer chemische toevoegingen en in principe krijgen we voldoende natuurlijke suikers binnen door bijvoorbeeld fruit.   Veranderen van smaak

 

We zijn gewend aan zoet.

 

Al vanaf onze kindertijd worden we ‘verwend’ door allerlei voedingsproducten met een lekker zoet smaakje. Daarom zal het even wennen zijn als je gaat beginnen met een suikervrij leven, omdat je gewoonweg niet bekend met nieuwe smaken. Toch, als je blijft volhouden zal je merken dat je went aan andere smaken. Bijna iedereen die suikervrij leeft, griezelt bij het idee aan een ijsje of een gevulde koek. Niet alleen omdat ze zich na het eten van suiker niet goed voelen, maar ook omdat zoet niet meer smaakt als lekker.

 

Is er dan helemaal niets te koop zonder suiker?

 

Je zou het bijna denken. Wanneer je eens goed rondkijkt in een supermarkt en oplet waar nu allemaal suiker in zit, denk je dat er niets te krijgen is zonder suiker. Volle vakken met chips, koek, chocolade en snoep, allemaal verpakt in leuke, kleurige zakken en pakken. En omdat je het zo vaak hebt gezien in televisiereclames maakt het nieuwsgierig. Maar wees sterkt. Wanneer je een gezond lichaam wilt met alle voordelen die daarbij horen, laat alle gesuikerde producten links liggen en ga op onderzoek uit naar wat goed voor je is.

 

Wat dan wel?

 

Gelukkig zijn er veel producten te verkrijgen waaraan geen geraffineerde suikers zijn toegevoegd. Er zijn websites die producten voor jou op een rijtje hebben gezet, je zult zien dat er een ruime keus aan gezonde voeding te krijgen is. Het is heus niet nodig dat je alleen maar op een wortel knaagt en als diner een plak tofu eet. Er zijn heel veel mogelijkheden om je ontbijt, lunch en avondeten afwisselend, lekker en vooral suikervrij te maken.

 

Gezonde producten

 

Je zult al snel merken dat er veel te koop is op het gebied van suikervrij eten. Kijk behalve in je vertrouwde supermarkt ook eens verder. Misschien is er wel een natuurwinkel bij je in de buurt en er worden steeds meer biologische markten georganiseerd. Gezond eten is echt een ‘hot item’ tegenwoordig. Er bestaan ook bedrijven die voor jou de boodschappen doen en het wekelijks bij je afleveren. Zij gebruiken bijvoorbeeld biologische streekproducten, vlees