Suikerloos eten zonder geraffineerde suikers

Suikerloos eten zonder geraffineerde suikers

100% suikerloos is helaas niet helemaal haalbaar. Er zijn voedingstoffen met natuurlijke suikers die je binnen moet krijgen. Fruit heb je bijvoorbeeld nodig voor de vitamines. Helaas zit er ook suiker in fruit. Dit betekent niet dat je geen fruit meer mag eten. Dit is ook zo met melk waar al snel een paar gram suiker aan toegevoegd is. Een suikerloos dieet bestaat voornamelijk aan het zoveel mogelijk vermijden van geraffineerde suikers. Dit zijn suikers die zijn toegevoegd aan producten zonder dat je ze nodig hebt. Denk aan cruesli met 15 gram suiker per portie. Of denk aan de tafelsuiker die je in de koffie of thee doet om hem zoeter te maken. Dit soort toegevoegde suikers wordt zoveel mogelijk vermeden bij suikerloos eten.

Koken met verse producten

Een manier om voor een groot deel suikerloos te eten is door te koken met verse producten. Het vermijden van kant-en-klaar kruiden en mixen zorgt al snel voor een flinke besparing in geraffineerde suikers. Probeer zoveel mogelijk natuurlijke en biologische producten in huis te halen. Aan deze producten is meestal geen suiker toegevoegd. Je kan best pasta eten of brood. Door deze producten zelf te maken kan je kiezen voor ingrediënten zonder geraffineerde suikers. Door met verse producten maaltijden klaar te maken kan je zoveel mogelijk suikerloos leven.

Lees etiketten

Als je suikerloos gaat leven dan ben je in het begin vooral bezig met etiketten lezen. Op de etiketten staat aangegeven hoeveel suiker erin zit. Als suiker bij de top 3 ingrediënten staat dan kan je rekenen op een flinke hoeveelheid. Het is belangrijk om bewuste keuzes te maken. Welke producten koop je wel kant-en-klaar en welke kan je beter zelf maken? Je komt al snel tot de conclusie dat zelf koken bijna altijd de beste oplossing is voor een gezonde voeding kijk dan ook op suikervrijerecepten.com