Gezond en suikervrij leven

Gezond en suikervrij leven

Je bent druk bezig met je nieuwe en gezonde levensstijl. Behalve dat je nu goed let op wat je eet, beweeg je ook voldoende. Je doet je best in de sportschool en rent, springt en traint dat het een lieve lust is. Je danst je door de Zumba les, loopt veel kilometers op de band, traint je armen met gewichten. En wanneer je na de training nog even aan de bar zit, neem je zo’n gezond sportdrankje om het tekort aan vitamines en mineralen aan te vullen. Je hebt immers weer nieuwe energie nodig. Helaas moeten we je teleurstellen. Dat lekkere sportdrankje, waarvan men zegt dat het zo gezond is, kan gemiddeld wel 14 suikerklontjes bevatten! Niet gezond dus, en zeker niet suikervrij.

Wat kan je zelf doen

Neem vooral de tijd om je te verdiepen in gezonde voedingsmiddelen. Nu je hebt afgedaan met het opwarmen van die makkelijke kant-en-klaar maaltijden, witte rijst met een kruidenmix uit een pakje of een salade met daaroverheen een dressing uit een plastic fles, is het zaak dat je goed op de hoogte raakt van wat voor jou gezond is. De oplossing is: doe het zelf.

Creatief

Het is nu belangrijk dat je veel bewuster omgaat met alles wat je eet en drinkt. Je moet dus creatief worden op het gebied van voeding en drankjes. Denk niet dat er niets gezonds meer te krijgen is in de supermarkt. Er zijn voldoende producten die je kunt gebruiken voor een voedzame, suikervrije maaltijd en ook zijn er genoeg dingen die je als tussendoortje kan nemen.

Een paar ideeën

Maak eens zelf bouillon of een verse groentesoep. Het is helemaal niet moeilijk en bovendien kan je eens variëren met allerlei soorten groente. Maak meteen een grote hoeveelheid en vries enkele porties in. Wanneer je na een drukke werkdag thuiskomt, hoef jij je lekkere gezonde soep alleen nog maar op te warmen en kom je niet in de verleiding een blik soep open te trekken.

Eieren voor je geld

Gebruik eens eieren in een gerecht. Maak een lekkere omelet en gebruik daarbij verse groente en kruiden. Met eieren heb je heel veel mogelijkheden om een gezonde en voedzame maaltijd te maken. Gekookte eieren door je salade bijvoorbeeld. Of pocheer de eieren in de oven. Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een lekker gerecht te maken dat gezond is.

Vis en vlees

Kies twee keer per week voor vette vis, zoals makreel, zalm of paling. Je kunt ze natuurlijk zo opeten, maar je kunt de vis ook verwerken in salades of ovengerechten. Vlees moet je niet te veel eten, beperk je tot een paar keer per week en kies dan in ieder geval voor de magere soorten. Kalkoenfilet bijvoorbeeld of roerbak eens reepjes vleesvervangers en eet daarbij zilvervliesrijst.

Slim koken

Om te voorkomen dat je iedere dag naar de supermarkt holt, is het verstandig om een menu op te stellen voor de hele week. Zo kom je ook niet in de verleiding iets ‘makkelijks’ mee te grissen uit het rek met zoete aanbiedingen. Maak een boodschappenlijst en koop alleen wat erop staat. Zorg ervoor dat je iets kunt maken waarvan je meerdere dagen kunt eten. Het is bijvoorbeeld ook slim om een restje de volgende dag mee te nemen naar je werk en op te eten tijdens de lunch. Je voorkomt hiermee de gang naar de bedrijfskantine, waar de vette worsten- en saucijzenbroodjes naar je lonken.

Vries in

Er zijn heel veel gerechten die je kunt invriezen. Zorg ervoor dat je diepvrieszakjes of bakjes in huis hebt, dit voorkomt ook dat je eten weggooit!

 

klik hier als u meer hulp wil de beste cursus van dit moment