Geraffineerde suikers zitten bijna overal in

Geraffineerde suikers zitten bijna overal in

 

Minder suiker eten willen we allemaal. Natuurlijk weten we dat suiker ontzettend slecht is voor ons lichaam. Eén van de minpunten van geraffineerde suikers is dat ze bijna overal inzitten. Ons lichaam is gewend om suiker binnen te krijgen en is hieraan verslaafd geworden. Doordat geraffineerde suikers bijna overal inzit is het niet zo vreemd dat we massaal verslaafd zijn.

 

Waar zit geraffineerde suiker in?

 

In bijna alle kant-en-klare voedingsmiddelen zit suiker. Denk bijvoorbeeld aan: fast food, maaltijdmixen en zelfs vlees uit de supermarkt. Je denkt misschien dat je gezond aan het koken bent als je zelf macaroni klaarmaakt. De kans is groot dat je hiervoor macaroni kruiden gebruikt uit een zakje. Per portie kruiden zit al snel 9 gram suiker. Officieel haal je uit een zakje 4 porties, maar wie weet maak je het voor 2 personen klaar. Je krijgt ongewenst 18 gram suiker binnen met alleen macaroni kruiden.

 

Als kind al verslaafd aan suiker

 

Als kind raken we door de huidige voedingsindustrie verslaafd aan geraffineerde suikers. Zelfs in producten waarvan we denken dat ze goed zijn voor onze kinderen zit suiker. In een glas melk zit al bijna 10 gram suiker. Als je eenmaal verslaafd bent aan geraffineerde suikers dan is het lastig om hiermee te stoppen.

 

Afkickverschijnselen van geraffineerde suiker

 

Als je besluit om geen suiker meer te eten dan merk je direct een reactie van je lichaam. Je bloedsuikerspiegel begint te schommelen en je krijgt last van irritatie en pieken in je energie. Ben je altijd saggerijnig als je niet op tijd eet? Het is eigenlijk een afkickverschijnsel van je lichaam dat je niet voldoende suiker binnen krijgt. Zodra je weer gaat eten voel je jezelf weer helemaal goed en krijgt je lichaam weer een nieuwe suiker kick binnen. Dit is duidelijk een teken van verslaving zonder dat we het zelf doorhebben. lees hier verder over detox