Wat gebeurt er met ons lichaam als we geraffineerde suiker eten?

Wat gebeurt er met ons lichaam als we geraffineerde suiker eten?

We weten allemaal dat geraffineerde suiker slecht is voor ons lichaam. Alleen bijna niemand weet wat er werkelijk in je lichaam gebeurt door het eten van suiker. Elke keer als je ongemerkt suiker binnenkrijgt gebeurt er van alles in je lichaam. Je kan suiker binnen krijgen door het drinken van een glas melk of het eten van een maaltijd met kant-en-klaar kruiden of een mix. We zijn vaak niet goed bewust van wat voor een schade we hierdoor aanrichten.

Aantasting van ons lichaam
Als we denken aan suiker dan komt al snel de gedachten dikmaker in ons op. Helaas doet suiker nog veel meer en tast het ons lichaam letterlijk aan. Doordat we telkens suiker binnenkrijgen raakt ons immuunsysteem aangetast. Het gevolg is dat we vaker ziek zijn. Ben je regelmatig verkouden of ziek? Check eens hoeveel suiker je per dag binnenkrijgt en dan vooral de geraffineerde suikers. De kans is groot dat je lichaam er teveel van binnenkrijgt. Je tanden en het glazuur raakt aangetast door suiker, waardoor gaatjes ontstaan en andere ongemakken.
Suiker verbruikt vitamines en mineralen

Je hebt lekker gezond gekookt en na afloop beloon je jezelf met een toetje. Bij de meeste gezinnen komt het toetje na afloop van het diner op tafel. Uiteraard zit er in de meeste toetjes een hoop suiker. Het effect van geraffineerde suikers na het eten is dat ze vitaminen en mineralen nodig hebben. Voor het verteren van suiker heeft je lichaam vitaminen nodig. Alle vitaminen uit je diner worden gebruikt om de slechte suikers te verwerken. Je lichaam kan deze vitaminen niet gebruiken om je lichaam gezond te houden. Eigenlijk heb je helemaal voor niets gezond gegeten.

Verslaafd aan suiker

Door elke keer geraffineerde suiker binnen te krijgen kan je lichaam verslaafd raken aan suiker. Je merkt dit zodra je ineens geen suiker meer binnenkrijgt. Je lichaam begint te protesteren en je suikerspiegel begint te pieken. Het effect is dat je saggerijnig wordt en je meteen moet eten. Je voelt jezelf licht worden in je hoofd en je kan zelfs misselijk worden. Dit gevoel gaat pas weg zodra je iets te eten krijgt. Als je regelmatig last hebt van dit soort symptomen als je minder suiker binnenkrijgt dan ben je duidelijk verslaafd aan suiker. Helaas is een groot deel van Nederland door geraffineerde suiker verslaafd geraakt.

Hier een voorbeeld hoe je het ook kan leren lees hier verder