De GroteSuiker Detox

De GroteSuiker Detox

Wanneer je eens goed bekijkt wat geraffineerde suiker allemaal met je doet, slaat de schrik je om het hart. Problemen met slapen, verhoogde kans op hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, meer kans op diabetes en verschillende soorten kanker, je huid veroudert sneller, je kunt je lusteloos en futloos voelen en je kan lijden aan een totaal gebrek aan energie. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele aandoeningen die worden veroorzaakt door slechte suikers. Misschien is het dan tijd voor een detox. Kick af van suiker!

 

Wat houdt het in?

Een suiker detox houdt in dat je lichamelijk gaat ontgiften. Je gaat ervoor zorgen dat alle gif- en afvalstoffen die zich in je lichaam hebben genesteld na het eten van ongezonde, bewerkte en suikerrijke producten. Je gaat aan de slag met gezonde voedingsproducten die ervoor zullen zorgen dat je lichaam vrij wordt van alle slechte stoffen die zich daar hebben opgehoopt.

 

Ontwennen

Wanneer je begint met het proces van ontgiften zal je merken dat je last van ontwenningsverschijnselen krijgt. In het begin krijg je misschien last van hoofdpijn, ga je overmatig zweten en trillen en je kunt je zelfs ziek voelen. Laat je niet weerhouden om toch door te gaan. Deze nare verschijnselen zullen echt weer verdwijnen. Je lichaam zal zich eerst verzetten tegen deze aanval van gezondheid omdat het gewend is aan bewerkt voedsel.

 

Wat moet je doen?

Er zijn verschillende boeken en websites die je een houvast zullen bieden bij het volgen van een detox. Allemaal wijzen ze je erop dat je in die periode wel afwisselend moet eten. Het is niet de bedoeling dat je alleen maar water gaat drinken. Varieer met de vele soorten groenten en fruit en drink voldoende water en kruidenthee. Sommige mensen denken dat het proces van ontgiften een uithongeringsmethode is, maar dat is beslist niet het geval.

 

Enkele producten die je helpen met ontgiften

Koop zoveel mogelijk biologisch, denk aan zuivelproducten, groente en fruit. Maak zelf soep van bijvoorbeeld broccoli of een groene salade met een dressing van citroensap en olijfolie. Rooster paprika’s en roerbak witlof. Er is echt heel veel te maken met gezonde voeding en het is ook nog smakelijk. Eet noten en zaden en gebruik eens verse kruiden in je gerechten.  Na de detox Wanneer je een periode van ontgiften hebt gehad, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je naar de snackbar rent om je tegoed te doen aan een patat oorlog en een frikadel speciaal. Maar waarschijnlijk zal je daar ook helemaal geen zin in hebben. Nu is het zaak dat je gezond blijft eten. Ongetwijfeld voel jij je een stuk beter en heb je een energieke uitstraling en dat wil je natuurlijk graag zo houden. Dus blijf volhouden.  Energiek en gezond

 

Na een detox periode

Zal je echt merken dat je er baat bij hebt gehad. En het geeft je ook
een mooi uitgangspunt om door te gaan met je gezonde leefstijl. Wanneer je het gevoel hebt dat je lichaam alle afvalstoffen is kwijtgeraakt, zou het toch zonde zijn het weer op te vullen met allerlei producten die niet goed voor je zijn. Waarschijnlijk ben je nu wat gewicht verloren, je huid en haar zien er beter uit, en je zult geen gebrek meer hebben aan energie. De dipjes die je eerder had door een tekort aan suiker zijn verleden tijd. Je suikerspiegel blijft stabiel.

 

Conclusie

We kunnen ervan uitgaan dat het eten van onbewerkte, biologische en suikervrije producten een weldaad voor je lichaam en geest zijn. Het begin zal echt een beetje moeilijk zijn maar houd voor ogen dat je zienderogen opknapt als je die slechte eetgewoonte in gaat ruilen voor de goede.