Gewicht verliezen? Geen suiker kiezen

Gewicht verliezen? Geen suiker kiezen

Geen suiker kiezen Je wilt afvallen en hebt alle diëten die er bestaan al eens geprobeerd? Veel kilo’s verloren, maar die zijn allemaal weer snel teruggekomen toen je stopte met jouw dieet? Bedenk dan dat het niet alleen gaat om eten maar om het aanpassen van je hele levensstijl. Sommige mensen denken dat ze kunnen afvallen door hun producten te vervangen voor de lightversie. Maar laat je niet misleiden: aan light frisdrank en light chips zijn ook suikers toegevoegd, alleen worden ze anders benoemd. En als je ergens op ziet staan: Suikervrij, kijk dan maar eens goed op het etiket. Je zult zien dat het product op een andere manier gezoet is en dat je op die manier geen grammetje afvalt.

 

Overgewicht

Het hebben van overgewicht is een ernstig probleem in onze samenleving. Het gebruik van suiker heeft daar zeker mee te maken. Veel kinderen zijn al vroeg veel te dik door het overmatig gebruik van suiker. Overgewicht brengt een aantal problemen met zich mee:

* een verhoogde bloeddruk

* kans op chronische ziektes

* hart- en vaatproblemen

* verhoogde kans op diabetes

Dit zijn maar een paar problemen die zich kunnen voordoen als je lijdt aan overgewicht. Maar vergeet ook niet de psychische gevolgen: mensen met overgewicht zijn vatbaarder voor depressies en angststoornissen. Genoeg aanleiding dus om je eetgewoontes eens goed te onderzoeken. Je kunt overgewicht echt niet oplossen met een paar lightproducten of een zoetje in je koffie.

 

Wat te doen?

Geraffineerde suiker is een grote boosdoener voor jouw lichamelijke gesteldheid. Wanneer je besluit om gewicht te gaan verliezen is er echter veel mogelijk. Kijk eerst eens in je keukenkastjes, doe alle pakjes en zakjes de deur uit. Van bouillonblokjes tot zakjes kant en klare jus, aan bijna alles is suiker toegevoegd. Vruchtensappen, appelmoes, dressings, ontbijtproducten zoals muesli? Het klinkt heel gezond, maar schijn bedriegt. Het is echt zaak dat je alle voedingsmiddelen die niet goed voor je zijn, uit je keuken gaat verbannen. Ja, ook die roze koeken!

 

Opnieuw invullen

Je zult zien dat je keukenkastjes en koelkast bijna leeg zijn. Je bent nu vast onder de indruk hoeveel producten je in huis had die geen enkel voordeel brengen aan jouw gezondheid. Het zal je een opgeruimd gevoel geven, nu is het de tijd om te beginnen aan jouw gezonde leefstijl. Boen de kastjes, sop de koelkast uit. Er is nu ruimte om opnieuw te beginnen. Laat je goed informeren door de vele websites en boeken die er zijn op het gebied van gezond leven en eten. Je gaat alles opnieuw invullen.

 

Maak een boodschappenlijst

Nu is het zaak dat je goede en gezonde producten in huis gaat halen. Streef er naar zoveel mogelijk suikervrij in te kopen. Neem dus uitgebreid de tijd hiervoor want suikervrij shoppen valt nog niet mee. Maak thuis een uitgebreide boodschappenlijst. Noteer de basisdingen die je nodig hebt, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan kruiden, een heel andere manier om je eten op smaak te brengen. Nu je geen zakjes en pakjes koopt, zal je veel verse producten moeten gebruiken. Maar je zult zien dat je al snel veel creatiever bent dan je ooit gedacht had!

 

Nee!

Nee, yoghurt met een aardbeiensmaakje is niet gezond. Appelmoes dan? Of een literpak sinaasappelsap? Deze producten klinken alleen maar gezond. De aardbeiensmaak in de yoghurt komt waarschijnlijk van een chemische toevoeging, de appels in de appelmoes worden er niet geheel ingedaan maar eerst bewerkt en het pak sap bestaat echt niet alleen uit sinaasappel. Overal is suiker aan toegevoegd, dus laat je niet verleiden door de naam of de aantrekkelijke plaatjes van hele stukken fruit.

 

Als het echt niet wil lukken dan is er ook hulp waar je de rest van leven wat aan hebt klik dan hier voor hulp,